top of page

                               

                                                          Internationaal  Prinsenbal

                                    Zaterdag 20  januari  2024  vanaf 20.11 uur

                                                    Sporthal  "de KOMMEL"

De activiteit die het meest op voorhand besproken wordt is ongetwijfeld en elk jaar opnieuw het Prinsenbal.  Al van voor de Kerstperiode gaan de Maasmechelaars onder elkaar afwegen wie de nieuwe Prins Karnaval zal worden.

Dat is natuurlijk voor elke karnavalist in hart en nieren de kans om met valse geruchten deze stroom te versnellen en resoluut in de verkeerde richting te sturen. Het is pas goed gespeeld als de nieuwe Prins NIET de meest besproken kandidaat is. Ons Prinsenbal is een avond vol ambiance en suspens.

Tegen de klok van 22u11 nemen we afscheid van onze "oude" Prins en dit gebeurd op zo'n manier, waar inderdaad soms lang over wordt nagekaart. Via "eine pratchboel" met een persoonlijk tintje voor de Prins laten de Ere-Prinsen de afscheidnemende Prins weten dat zijn feestjaar voorbij is en zetten ze hem met beide voeten terug op de grond. Niet hij maar zijn opvolger zal straks een jaar lang de scepter zwaaien.

Tussendoor vergasten we ons publiek in de zaal op enkele gesmaakte optreden. Dan eens brengen we een orkest, dan een "Zaate Hermenie",  dan weer eens een Blaaskapel, dan .............

Maar ondertussen zijn we rond 00u11 aanbeland en dus de hoogste tijd om de voorbereidingen te treffen om toe te komen aan het hoogtepunt van de avond.

Elk jaar opnieuw zoeken we een originele manier om dit aan jullie te presenteren, nl.  de bekendmaking van onze nieuwe Prins Karnaval 

                                                                         Tot dan  !!

IMG-20231129-WA0002.jpg
bottom of page