top of page

       

                                                                            JAARFIGUREN  

Prins Karnaval

Een droom voor velen, maar de allereerste stap die moet gezet worden, is er goed over nadenken, en bespreken met je echtgenote, want zonder haar steun moet je er niet aan beginnen.

Je stelt je in de loop van het jaar kandidaat bij een Ere-Prins. Denk eraan, de zaterdag voor Maasmechele kermis trekken de Ere-Prinsen zich in conclaaf terug, bespreken alle kandidaten, en gaan over tot een geheime stemming. Alle stemmen worden onder verzegelde enveloppe bewaard en op latere datum door een select groepje geteld. De aangestelde begeleiders nemen dan contact op en zelf moet je maar 1 ding doen: ZWIJGEN, ZWIJGEN en ZWIJGEN. Zij overleggen met jou en organiseren voor jou, zodat je op korte tijd je Prinsenkostuum kunt laten aanmeten, ev. je laarzen op maat laat maken, dat je medailles kunt bestellen, dat je foto’s worden gemaakt, … en jij moet enkel aftellen tot het Prinsenbal. Dan kan het mooiste jaar van je leven beginnen!!!!

  

Het Jeugd Dri-J Gestern

Dit wordt met geheime stemming door de Jeugdcommissie gekozen.

Jongens en meisjes, die toelating hebben van hun ouders, en op de dag van de volgende zitting 9 – 10 of 11 jaar zijn, en zich kandidaat stellen bij een lid van de Jeugdcommissie, kunnen hiervoor gekozen worden. De vraag met wie, blijft ook voor de ouders geheim tot bij de bekendmaking. Het enige dat hen wordt gevraagd is tegen iedereen te ZWIJGEN en zeker tegen hun zoon of dochter zelf!

We geven de ouders een kans, hun kind het jaar van hun leven te laten beleven terwijl wij voor al de rest zorgen.

Bedoeling is om 3 kinderen iets moois en unieks te gunnen zonder dat het de ouders iets kost!!!

 

 

Het koppel van het jaar

Wordt op het Bal van de Prins aangesteld uit het aanwezige publiek. Zij worden gevraagd op alle Mechelse karnavalstoeten de Prins te begeleiden. Zij zijn vrij hoe ze het verdere karnavaljaar willen inkleden.

 

 

Spietslauper

Is een eretitel, die door de ere-spietslaupers wordt toegekend aan diegene die zich volgens hen verdienstelijk heeft gemaakt, door een jarenlange deelname aan het speitslaupen. De gekozene is hiervan niet op voorhand op de hoogte, en is vrij zijn verder karnavalleven in te kleden naar eigen behoefte. Er wordt enkel hulp bij de organisatie van het Spietslaupen op Vette Dinsdag gevraagd. De nieuwe spietslauper wordt bekendgemaakt op 11/11 aan de pomp.

 

 

Eremuts

Is een blijk van waardering aan een persoon nauw betrokken bij De Zavelzekskes, maar die niet tot de leden behoort. Het is een beloning voor hun eerdere prestaties voor de groep, hun wordt geen enkele verplichting opgelegd, maar er wordt wel verwacht dat ze bij elke verschijning tijdens het karnavalseizoen hun eremuts dragen.

 

 

Trofee Pier van den Dörpel

Deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt als dank voor de belangeloze medewerking tijdens de zittingen. De mensen die zowel voor de coulissen als erachter hun steentje hebben bijgedragen bij het slagen van de zittingen krijgen een herinnering die de naam van hun illustere voorbeeld  " Pierre de Schuyteneer ”  draagt.

 

 

Trofee ’t Wuileske

Is een blijk van waardering van  de Jeugdcommissie aan een persoon die nauw betrokken is bij het werk achter de schermen van de organisatie voor het Jeugdkarnaval. Deze persoon is hier op de voorhand niet van op de hoogte. De trofee wordt uitgereikt op de Jeugdzitting of tijdens de prijsuitreiking na de Jeugdstoet. 

bottom of page