top of page

                                    Jeugdstoet

                                Zaterdag  2 maart 2024 

                                            Centrum Maasmechelen 

Al sinds 1977 doet K.C. De Zavelzekskes een oproep aan alle jongens en meisjes van Maasmechelen om actief deel te nemen aan de karnaval, door deelname aan de Jeugdstoet. En met succes.

Elk jaar opnieuw trekken een kleine duizend jongeren met hun begeleiders door de straten van Mechelen aan de Maas.
 

Onder impuls van de jeugdcommissie en met de bereidwillige medewerking van Basisscholen, Jeugdverenigingen, karnavalverenigingen  met Jeugdprinsen en zelfs toevallige groepjes en einselgangers, is deze stoet uitgegroeid tot een niet te missen evenement. 

Elk jaar weer is het een waar spektakel met veel muziek, rondspringende zotskappen, mooie karnavalwagens, schitterende voetgroepen, massa’s snoep, levende dieren, toeschouwers rijendik  ….en na de optocht een minizitting in de Sporthal.  Voor al de deelnemers is er een drankje voorzien, en ook nog een bal als herinnering.

Wil je met je vriendjes zelf een groepje vormen en ook meedoen aan zo’n toffe karnavaldag , spreek dan eerst met mama en papa, bedenk samen met je vriendjes een naam voor je groepje, en een titel voor je uitbeelding, maak een naambord zodat iedereen ziet dat je er ook bij hoort.  
Schrijf je minstens een week op voorhand in voor deelname aan de jeugdstoet. Inschrijvingsformulier is af te drukken via deze site. De opstelling van de Jeugdstoet gebeurt rond de kerk van Proosterbos.

De route: Kerk Proosterbos, St.Andreasstraat ,Boudewijnlaan ,Zegestraat ,Steenkuilstraat, Weggevoerdestraat,Josef Smeetslaan,Dr.Haubenlaan,Jagersborglaan, DekenBernardstraat, Klokkenstraat,Dr.Haubenlaan tot aan de tent kerkplein aan het Pumpke.

Tot ziens tijdens de volgende Jeugdstoet in Maasmechelen.

bottom of page